We are now 1.67 meters of the ground

Harjagsagtattjaggillaratttakortpåvatten?Grattis till världens bästa syster Frida som fyller tvåsiffrigt idag! Alltså tio år.

Tack så hemskt mycket till Sofie (gick inte att länka, så hennes blogg heter soxie.blogg.se) för alla fina kommentarer, dem uppskattas! Fast det har jag ju redan sagt till dig via msn men det får väl upprepas! ♥ Och tack för 10 prenumeranter via bloglovin. Kan man vara lyckligare?

Fejkad storm i ansiktet, fula miner och vackert hår

Jag brukar ju alltid skryta om hur 'vacker' jag är på kort så på dessa bilder har jag något att skylla på. När luft blåser snabbt och hårt på dig rakt i ansiktet är det lite små svårt att vara fin på kort. Och så blundar jag så fint och så! 

"I will be right here waiting for you"


Bild jag blev riktigt nöjd med från idag.

Sitter och njuter av den vackra låten Right here waiting av Richard Marx. Jag älskar sånger med meningfulla texter! Vackra, hemska, roliga, ja, allt möjligt bara det är meningsfullt. Inte bara "oh-oh-oh, i love you" i hela låten. Är du en sådan som bara lyssnar på musik och låtar som du tycker låter bra och inte verkligen lyssnar på orden och meningen med texten? I fall du är är en sådan, tänkt på det nästa gång du lyssnar på musik. Det är nästan det enda jag gör när jag lyssnar på musik, hör hur sångaren/erskan sjunger fram en massa vackra ord, lyssnar på ordens innerbörd och får in själva meningen med låten i huvudet.
Ska försöka lära mig låten på piano, om ni lyssnar noga i början så hör ni säkert att det är som ett litet intro med piano. Det är det jag ska lära mig!

Nu så är jag så snäll att jag ger er låten här nedför. Tacka mig gärna!

Södertälje / Tom Tits #2

Södertälje / Tom Tits #1Ni får två försök att gissa vart jag har varit någonstans idag! NEEJ! Det är inte Danmark. NEJ! Inte i en blomkruka heller. TOM TITS HAR JAG VARIT PÅ IDAG! Jag var där med min familj (minus pappa) och John (peka på bilden på han som sitter i luften, eller kanske så är det bara en cool spegel?) och hans mamma Lena. Blev väl lite "dagen outfit" eftersom man ser hela mig på bilden med John. Haha!
Det blev många bra bilder så delar upp detta i två inlägg istället.

Tack tumme för att du håller för bokstäverna "t" & "r"

Spindelnät gånger två

Imorse var det första gången på länge som det var riktigt dimmigt ute, man kunde se all fukt i luften och alla tusentals spindelnät (dem var ovanligt många och fanns överallt) syndes mer än förut. Jag struntade i att jag egentligen behövde äta frukost och göra mig i ordning för skolan, så jag gick ut och tog lite kort. Lagom nöjd, inte de vackraste bilderna jag tagit men dem duger just nu.

Det har regnat och gräset är fullt av små, små droppar


Nej det har inte regnat idag, men det gjorde det för några dagar sedan.

Jahapp, nu drar jag mig till friidrotten och får skutta runt, eller vad vi nu ska göra. Hoppas vi gör något kul i alla fall! (:

Lilla, lilla, lilla syster-dyster

Efter mycket tjat har jag äntligen fått lov att fotografera Frida. YEY! Kom igen nu folks, ni får erkänna att jag råkar äga en mycket söt lillasyster. När jag själv säger det så tror hon inte på mig! Som ni ser är ju några av dessa bilder inte helt seriösa. Är vi lika, föresten? Några säger att vi är jättelika och några säger att vi är helt olika.

En knapp på mitt nya blåa linne

Idag fick jag TRE överfulla kassar med kläder från min mammas kusin Isabelle. Hon ska ju snart flytta hemifrån så har därför rensat kläder. Den som jag tyckte var finast (har bara hunnit kolla igenom 1 ½ påse än så länge) var detta blåa linne med små knappar på. Hur gulligt som helst!

'Skamlan'Pappa berättade för mig idag att jag, när jag var liten, kallade jag Skalman för Skamlan. Haha! Tyvärr kunde stackars Skamlan inte sitta upp själv så han fick hjälp av en snäll gul mugg! Tack kära mugg...

Vad sa ni när ni var små? Frida sa plingplong till flygplan och jag sa blättasask till tablettask.

Don't even try to catch me, you will just failPappa: Du kommer få rida Major mycket idag, Sofia.
Jag: Jaså? Varför då?
Pappa: Frida tyckte det var oschysst mot Agnes om hon red och Agnes inte fick rida.
Sofia: Okej! Men det är ju bra. Jag måste ju lära mig att volta i galopp tills på Torsdag.
*pappa blir tyst en stund*
Pappa *med oseröshet i rösten*: Du ska alltså Major att göra volter i luften när du sitter på.
Jag: Bra idé! Fast det kanske är lite läskigt... 
Tror jag kan gissa vartifrån jag har ärft min sjuka humor! Pappa är den skyldige till detta brott. 
För er som inte vad en "volt" är (alltså när det gäller hästar) så är det att man rider i en cirkel. 


Grattis till
Signe som fyller 12 år idag! Hoppas du får en fin födelsedag!

Awesomeness


Tryck på Esc om det blir för jobbigt att kolla på så stannar animationen.

Kom på att jag har många mer bilder från dagen när jag och Cornelia "hängde" (i lianer) så varför inte visa upp dem. Jag och Collan hade strössel på läpparna och tog fina kort. Detta är jag, alltså. Inte Collan.

Igår i svartvittIgnorera den fina bilden på mig!
Ja, precis efter att jag skrev det här inlägget drog jag till Malva. Vi gjorde ett misslyckat försök till att få in en film på skiva. Ella (Malvas 2 åriga syster) sprutade vatten på marken och sa "oj, nu är slingervägarna ute och går". Med det vattnet skrev jag S ♥ B och ni får gissa vad det betyder. Mohaha...
Ella ville hemskt gärna låna min kamera så det är hon som står för den vackra bilden på mig. *hosthost* Dock så var jag tvungen att böja mig långt åt höger du hon riktade kameran åt helt fel håll. (därav att jag ser konstigare ut än vanligt) Sen fotograferade jag och Malva varandra medan vi hoppade från en gunga. Dock var det inte en enda skarp bild på mig så jag skippade dem.

Snart drar jag till stallet. Bacardi, here I come! Fast idag hoppas jag att jag får rida den nya hästen, Cojan.

Kattfotografen Sofia! #3John's (fridas kompis) katt Majsan ville bara säga hej till er. Hoppas ni inte plågas av att jag fotograferar katter stup i kvarten?! Eller gör ni det?
Sötsötsötsöt Majsan...

Kaos varning!

Att höra fåglarna kvittra när du går där på den svarta asfalten, böja dig ner och knyta skosnörena som har gått upp, sätta sig i bilen, åka iväg, komma fram, gå in i skolan. Att sitta koncentrerad med pennan i handen, se hur handen gör satt pennan formar alla dem engelska orden. Att gå precis bakom läraren i en stor klump och bli frågad om man verkligen lyssnar när man istället för att riktigt lyssna titta på en bild på Albert Eistein. Att sätta ryggsäcken på ryggen och hastigt öppna dörrarna och gå ut. Att än en gång sätta sig i bilen. Att cykla hem till sig. Att sätta sig här och skriva. Att strunta i att detta inlägget är skit tråkigt och inte har någon bild. Det är att vara cool, på hög nivå.

Jaja, ni får sitta och ignorera detta inlägg bara för att "omfg, hon har ingen bild! är inte detta en fotoblogg eller?" men jag har tyvärr inga fina bilder att visa och jag ville göra en liten uppdatering till er. Bara för att ni är bäst! ♥
Jag trivs super bra på Kunskapsskolan än så länge, jag har kommit i en halv bra klass. Dem flesta verkar trevliga men några är lite för pratglada på lektionerna. Dessa två dagarna har det bara varit vi 6:or (plus kanske 10 nya 7:or och några få 8:or) som har varit på skolan men imorgon kommer resten av barnen. Kaos varning!

En liten ensam blåklocka i allt gröntIdag vid klockan 4-5 får vi besök av min mammas vän Carro och hennes barn Mathilda och Lily och deras söta hund Tintin (det var dem jag var och hälsade på i det här inlägget) hem till oss och kommer sova över en natt, alltså till på Måndag. OCH SEN PÅ TISDAG BÖRJAR JAG SKOLAN! :D Men ja, det som jag menade med detta är att jag inte kommer blogga så väldigt mycket under dessa dagar. Dem första dagarna på min nya skola kommer jag väl mest koncentrera mig på skolarbete och sånt.

Ha det bra så länge. ♥

Denna låt dunkar i hörlurarna just nu. Lyssna och njut! (ser denna rad konstig ut? tryck på f5)

En liten kissemiss vi såg på väg till ICA


En liten kissemiss som kom förbi när jag och Collan (Cornelia) gick till Ica. Söt som satan!

Studsmattor, träd och Sofia & Cornelia

Gårdagen tillbringade jag tillsammans med min vän Cornelia. Dagen bestod väl mest a fotografering då jag fick reda på att hon också har blivit intresserad av fotografering. Skoj!
Dessa bilder är redigerade ja! Eftersom det såg ut som vi var kolsvarta på bilderna i kameran men det gjorde dem inte på datorn sen så fick jag redigera dem svarta. Kanske gjorde jag der bara för att man inte ska kunna se det sjukt snygga hålet jag har fick i mina byxor?! Skrev i alla fall namn på bilderna satt ni inte ska tro att Cornelia och är jag, och jag är Cornelia.

Jag vill tacka er super mycket för alla fina kommentarer jag har fått under senaste tiden. Det värmer så himla mycket! Och i Onsdags hade 28 Unika besökare. Tack så mycket! Det är det mesta som jag har fått som jag har 'tjänat in' själv. Sofia ♥ er!

Drip, drop, drip, drop.

Mr. D och den yngste i familjen

Så nu kommer alltså den första bilden som någonsin lagts ut på min blogg på Frida! Det var någon dag vi kom på att det vore roligt om jag någon gång hade en bild på henne här. SÅ VARSÅGOD! Men de andra bilderna är på Fridas kompis Agnes hund. Tyvärr så är jag förbjuden av ägarna att ge ut namnet på honom men vi får kalla honom Mr. D. Det låter ju så coolt så jag vet inte vad! (:

Eye the rain as it falls in you're handsEn yttepytte liten positiv sak med regnet, eller vad säger ni? Att man kan fota regdroppar efteråt! En sak som inte är lika positivt är att cykla med kameran runt axeln i (nästnintill) spöregn. Men min kamera överlevde trotts allt detta. LUCKY HIM!

Ingen kan vara nere med en ballong. -nalle puh
Jag vrider och vänder på den lilla ståltråden och inser att den ser ut som ett hjärta. Jag tänker även på att den ser ut som en ballong! Och steg för steg ritas denna bild upp inuti mitt huvud. Ganska coolt hur man bara kan få idéer lite här och var ifrån. Den är inte perfekt, den ser inte direkt "verklighetstrogen" ut men jag gillar den, det gör jag.

Jag vill också föresten tacka till en flicka vid namn Ottilia (som hon utger sig att heta, vet inte om hon egentligen heter någe' annat) som varit underbar och kommenterat väldigt mycket! Det uppskattas...

Serie: Mario - den första köttätande kaninen.En dag skulle jag och Frida (den onskefulla lilla systern...) göra köttfärssås och spagetti till lunch. Men i hemlighet gick hon ut med "köttfärsen" - även fast det är blandfärs - till Mario. Och min övervaknings kamera fångade allt dem sa! Bara kolla här... Dock var Mario så intelligent att han LÅTSAS att han inte hittar knappen. Så när jag stänger av mina övervaknings kameror... så äter han upp blandfärsen. o___________o' 
Ondska i luften.

Snela hestar äta gres, duma hestar röka gres.Såg vad många kommentarar jag hade fått på filmen med Mario! (ironiskt) Inte en enda! Tacktack.
I alla fall det jag ville komma till var: tycker ni att jag ska fortsätta lägga in videoklipp lite då och då? Eller tycker ni att jag absolut inte ska göra det. Eftersom ingen kommenterat det inlägget med videon på Mario så är det svårt för mig att avgöra om ni gillade det eller inte.
Också, vad tycker ni videorna ska handla om? Jag är inte en sådan som gillar att kolla på "hej idag har jag varit på stan, hejdå"- videor utan jag gillar mer lite "speciella" videor. Ge gärna förslag genom att kommentera bara! (:

Larvige Larven Lennart...


         Canon EOS 350D - Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM - Close up- filter +10 - Fotad av mig!

...och hans kusin Lenny(s bakdel)!

Surt! sa räven om rönnbären.

Fruk(t)ostFruktsallad ala Sofia, a.k.a Åke!

Du behöver:
1 äpple (valfri färg, grönt, rött, blått...)
1 banan (valfri färg där också)
Ett par vindruvor (valfri färg xd)

Skär alla frukterna i små bitar och häll sedan i en skål. UTMÄRKT OCH NYTTIG FRUK(t)OST HAR DU ALLTSÅ SERVERAT NU!

 

Hästen Major och stall-katten Emil.I tisdags åkte jag och Frida till Major och red honom och sånt. Fast vad jag mest gjorde var nog ändå att fotografera stall-katterna - Emil och Alfred, och så sjukt söta dem är. Dock fick jag inga toppen bilder på Alfred så det fick bli en liten söt bild på Emil istället. Och Major var på lite busigt humör och fattade galopp helt plötsligt. Men han förstod snabbt att det inte var meningen att vi skulle galoppera så han saktade av till trav igen. Frida fick hela händelsen på film också så ni får ge en stor aplåd till henne!

Ni får ha en fortsatt trevlig dag. Jag får sitta och ha tråkigt helt enkelt...

Min fotbollspelare till kanin. ♥Jag upptäckte imorse att någon hade lyckats sparka in en fotboll i Mario bur! Men han verkade inte plågas av det. Han tyckte mest det var kul att få en ny kompis, tror jag. (:

Påstå inte att ni har sett något sötare än MIN charmiga lille gosse! Och för er som kanske undrar; musiken som spelas i bakgrunden är "Molto allegro" - Mozart.

En dag på Parken Zoo med Ragnar och Åke. #2Jag kände mig som en riktig DUM RÅTTA eftersom jag inte skrev något om hur ooootrooooliiiiigt roligt vi faktiskt hade igår, för det hade vi ju. En av dem roligaste dagarna jag har varit med om! Och eftersom vi också var på Tuna Park så köpte jag ju såklart två saker. Ett litet mobil smycke med gammelsmurfen på (Ragnar fick en med en smurf som visade sina snygga muskler) och en tröja där det står följande: "Boys are stupid, throw rocks at them." Lille Ragnar tyckte att den tröjan passade Åke i ett nötskal! Men en riktigt rolig dag, med mycket skratt, knaserier och SÅKLART en massa fotografering. Haha!

En dag på Parken Zoo med Ragnar och Åke. #1- Vad händer morgon?
- Vad ska du göra imorgon?
Det är dem frågorna jag har fått ett par gånger de senaste dagarna. Och svaret var då (eftersom imorgon är idag) att jag - 'Åke' - och min fina mupp 'Ragnar' åkte och träffades för första gången i Eskilstuna. Närmare bestämt på Parken Zoo. Sen drog vi oss till Tuna Park en stund också men längsta delen av dagen var väl på Parken Zoo. Det var så många coola bilder att jag fick välja att dela upp dem! Men det får ni väls tå ut med.
Ragnar, du får gärna säga till om du inte vill att jag ska ha någon av dessa bilder på dig på min blogg!

Om

Min profilbild