They say bad things happens for a reason









Kryssningen var hur kul som helst, dock vinglade båten när vi lämnade Åland för att komma hem till Sverige igen så vi alla blev ganska sjösjuka. Jag drabbades värst!
Epic - det är ordet som jag och John (han som äter lysrör...) gick runt och sa hela tiden. "Epic sailor", "epis face", "epic song", "epic", "epic", "epic"...
Sitter och dunkar The Script för att hålla humöret på topp. Jag tror det funkar! :) Tack Linn för den fina kommentaren.

Lollo & Nea







Jag sitter inne på badrumsgolvet med en prinsessa-handduk i knäet där Lollo (det vita och bruna marsvinet) ligger och halvsover - aw. Ronjas huvud är också på mitt högra ben, Ronja spelar "Angry Birds" på min molbil och under hennes nacke ligger lilla Linnea (den vita, bruna och svarta) och gömmer sig. Hur lyckades vi?

En hel dag med Ronja











Ronjas mamma hade hittat ett dött träd (bild 2) som hon tyckte att vi kunde gå och fota, så det gjorde vi, snälla och lydiga som vi är. Vi var ute i några timmar och bara gick runt och pratade, skrattade och såklart stannade och fota lite då och då. Vi gick även förbi ett hund agilty som var helt tomt på hundar, så Ronja fick nöjet att själv vara hund och hoppa över hindrerna. Hon är härlig, den där tjejen. :)
Jag får bara lista ut hur jag ska få in alla dessa bilder i bloggen, har MAAAASSOR mera bra bilder från igår och sen kommer det väl bli lite från Kryssningen också. Antar jag!

Korta ord bli långa när jag säger att jag älskar dig









Bacardi föddes 1995 någonstans på Irland och var förmodligen jakthäst där. Men år 2004 kom han till ridskolan, då 9 år gammal. Från början var han ingen nybörjar häst och gick nog mest bara med de vuxna, men tillslut till att jag började rida började han gå med nybörjare. Den andra hästen jag någonsin red, det var du! 
Han  var duktig och både dressyr och hoppning, men började med att vägra hoppa de sista månaderna (vilket resulterade till att jag fick sitta på hans manke en eller flera gånger). Han var hur mysig som helst i boxen, fick aldrig nog av en och skulle aldrig göra någon illa med flit. Men bakom den där, som min ridlärare alltid kallade honom, gentlemannen fanns en liten pojke med bus i sig som inte alltid bara var perfekt och gjorde precis som man sa. Det syndes i dina ögon när du var busig! Dem ögon bara lyste.
Du var också krubbbitare, vilket också gjorde till att man inte alltid kunde stå och gosa med honom, eftersom han bara skulle stå och krubbita hela tiden.

Bacardi blev halt under hösten och började magra av, det vägrade ge sig och den 13 oktober var de tvunga att ta bort honom. Om jag bara hade fått veta det tidigare hade jag gjort allt för att rädda dig, hur mycket pengar det än hade kostat mig. Det är klart, de gjorde det bästa för dig, det vet jag! Och jag hoppas inerligt att du galopperar i frid där uppe på de eviga ängarna. Men här nere på jorden är jag svag och saknar dig.

Du är min favorithäst, och det kommer du alltid att vara. What ever happend! ♥ Inga ord kan beskirva hur mycket jag älskar dig, min pojke, min bästa vän, min gentleman. Oh vad jag önskar att du var hos mig nu.

Hösten alla färger och skol-konversation



Kände att jag var lite dum som bara la ut bilder på Malva från när vi var ute och fotade, Malva som tjatade på att vi skulle ha med bilder på mig också. Nöjd nu, mullvad? WOHO FÖR HÖSTLOV! ;)

Kille i åttan/nian: Hej! Har du åkt Insane? *peka menande på min Let's Go Insane tröja*
Jag: Ja!
Kille i åttan/nian: Okej. Var det roligt?
Jag: Ja!
Kille i åttan/nian: Du dog väl inte?
Jag: *tänka efter* Jo!

Sofia, flickan med varierande svar.

Fin-finare-finast


Fin startbild, fin video, fin sång i början, fin Sofia, fin, fin, fin. Eller inte...?!


En liten vacker video där jag är helt och hållet mig själv. Haha! Videobloggar är nog inte min grej, men nu vet jag ju i alla fall det.
Red finaste Mr. Ferdy igår, aw. Han är söt han! Dock så är jag nog snart för stor för honom. Tror jag har en ny favorit. Av de levande hästarna i alla fall! Bacardi är och kommer föralltid att vara i min favorithäst. Älskar dig, min pojke!

Hejdå! Nu ska jag plocka russin och bananer ut müsli-paketet! | Saknar dig, bästavän! ♥

Hur kan jag säga att din röst är vacker?


             Tagen genom själva "grunden" på en reflexskärm. Diggar bilden stort!

Hur kan jag säga om din röst är vacker? Jag vet ju bara att den genomtränger mig, och kommer mig att darra som ett löv och trasar sönder mig och spränger mig.
Vad vet jag om din hud och dina lemmar? Det bara skakar mig att de är dina, så att för mig finns ingen sömn och vila, tills de är mina. -karin boye.

(YEY! Nytt besöksrekord igår. 30 besökare! ♥ Oh, tack så glad jag blir. Och tack också för att ni kommenterar så himla bra. Ni har gjort min morgon!)

Min kväll


                                              Bild tagen av Malva hemma hos henne.

Efter ett bra tags sms:ande med min fina vän Julia, som just nu ligger någonstans på sjukhuset eftersom hon har blivit smittat av något elakt virus, ska jag nog ta mig ända upp till övervåningen och spela lite piano tror jag och såklart gå och hoppas på att Julia blir frisk snart. Hon har varit sjuk i över två veckor nu...
Åh, musik är livet!

They said speak now





Samma dag som jag tog detta foto så gjorde jag en massa andra lappar med roliga, vackra eller bara coola citat, budskap, ordspråk och sånt. Jag fotade lite med de andra lapparna idag! Gillar citatet här över väldigt mycket. ♥

Ett gammalt fotografi från länge sen



Jag rotade igenom lite gamla lådor igår och hittade b.l.a. födelseannons för mig samt detta foto. Tyckte det var rätt lagom charmigt. ♥ Pappa skannade in denna på datorn och jag fixade lite med färgerna, tack för att Photoshop finns.
Jag kan inte sätta en exakt ålder men jag gissar att jag är cirka 1 år, högst 2. Mamma verkar inte veta det heller! Får fråga pappa när han kommer hem.
Är jag mig själv lik?

En flygande Malva på vägen


Kamera Canon EOS 350D - Bländare f/5,6 - Slutartid 1/500 - ISO 800 - Brännvidd 55mm

Bamse och Lille Skutt hoppa ut i skogen







Som jag sa igår så har jag idag varit ute och fotat med Lille Skutt. Jag är Bamse, för jag är så stark. *hosthost*

When you cried I'd wipe away all of your tears



Jag har länge älskat Evanescence och deras sångerska Amy Lee. Hon sjunger otroligt vackert och är för övrigt helt otrolig! Evanescence är väl egentligen ett lite mera rockband men detta är en av deras "lugnare" låtar och det är inte för än i slutet som det blir lite rockigare. Lyssna även på deras låtar Hello (den första låten jag hörde av dem och också en lugn låt), Everybodys Fool och Bring Me To Life.

Dagen har spenderats på teatern med föreställning! Jag var med i tre pjäser vilket var otroligt kul, det var väldigt kul och det gick bra. Jag har hunnit vara både rödluvan, chef tillsammans med Fabian (fast jag var högsta chefen), blygt mobbings offer, rappare och Ozzy Osbourne! Imorgon har jag bestämt en liten fotoutflykt med Malva till ett fint ställe jag har spanat in. Nu får ni längta ihjäl er i eran ensamhet, varsågod. ♥

Kallt och blött















Blev nöjd med dessa bilder som jag tog på min lilla fotorunda idag så det fick bli en riktig bildbomb.

Gotland 18-23:e Juni 2011











Jag insåg när jag tittar igenom alla bilderna från Gotland både hur mycket jag saknar de där underbara 5 dagarna med också hur många fina bilder jag inte visade upp. Så här kommer det; bilderna från Gotland. Jag visade ju upp några av bilderna men jag tyckte på långa vägar inte att det räckte för en sådan underbar tid.
Det var en av de roligaste upplevelserna jag har haft, och jag vill gärna följa med på nästa år Gotlands läger. Dock för att jag var yngst och kanske var lite tillbakadragen och feg! Men det roligaste var nog att jag fick lära känna många av de äldre på friidrotten som jag kanske aldrig skulle ha kommit i kontakt med annars.
För mer bilder från Gotland, tryck här!

BåtN' Sjönk, forever! ♥ Världens bästa lag. (Sofia, Linus, Oscar, Emilia och Maja)

Who do you think you are?



Att folk bara orkar vara elaka, hur står dem ut? Att dem orkar skada folk och göra dem ledsna. Hur står dem ut? Det värsta jag vet är att göra en annan människa illa, jag mår dåligt av det.

Hade lust att skriva ett betydelsefullt inlägg för en gångs skull, det börjar bli långrandigt med "vad jag har gjort idag"- inlägg...

You still have all my heart







Jag och mamma bestämde en liten fotorunda i Söndags. Eller liten och liten, vi fick ju åka en bra bit. Jag hade checkat in ett ställe där jag visste att det ofta var vackra solnedgångar och mamma fick den smärtsamma uppgiften att skjutsa runt mig genom hela stan, höra att 'nej här är det för mycket träd' och annat tjat. Otroligt att hon överlevde! En aplåd för henne...
På grund av extremt dåligt ljusförhållande så är ju inte bilderna av högsta kvalité, tyvärr.

Frida har tydligen "bestämt" att vi ska köpa en hamster och två gerbiler och att en av gerbilerna ska vara min. Haha! Funderar på att den ska heta No More Monkeys Jumping On The Bed men att den kallas för Monkey. xd Burarna står färdiga och allt i hennes rum. Åh, lilla Frida...

Behind The Scenes: Självporträtt



Mitt egna första video-framhoppande i bloggen. Ni får ett smakprov på både min galenhet, min röst (för er som aldrig hört mig prata förut) och även på oredigerade bilder. Och hur lockande är inte startbilden? Fast den är åtminstone bättre än de andra två...

Checka videon i HD (1080p) för bättre kvalité!

Självporträtt på balkongen




Hur sa? Jag - sminkad? Nehej du! Jag är helt osminkad sådeso.

Super-Duper-Mario





Under slöjden i Fredags försökte jag, Rasmus, Samuel och Kasper lista ut vad varandras syskon, djur och sånt hette. Mario var nog det som var lättast! Jag behövde bara säga att det började på M och var från ett spel så gissade de rätt! Men att lista ut vad Frida hette tog lite längre tid, haha. För att efter Filippa och Felicia fanns det tydligen inga namn på F! Dock var bildläraren Elin smart och kom på det. "Frida är ju ett sådant ovanligt namn..."

And it's hard to hold a candle in the cold November rain







Min dag har bestått av att fotografera frost och is, fått svara på pappas frågor om "den" och "den" låten är bra, tänkt på gamla vackra minnen (som första gången jag red i mitt liv, på Tirana och gången efter den som jag red Bacardi) och själv lyssnat på musik.
Ni måste checka in denna grymma låt som pappa tipsade mig om: Guns N' Roses - November rain
Och mitt egna lilla musik-tips: Taylor Swift - Enchanted
Dem är helt olika, men så himla underbara båda två.

Tack Signe och Sofie och alla andra för de stöttande kommentarerna! ♥

Ni är så jäkla saknade! ♥


Den sista bilden som jag tog på Bacardi. Tagen förra Tordagen! En av de första bilderna jag tog på Tirana. Tirana fanns på ridskolan i över 10 år, och Bacardi i 7 år. Ni är saknade av oss alla! 

Jag skulle bara vilja ta tillfället att tacka;
Bella och Ebba, för att ha kramat om mig och tröstat mig precis efter att jag fick beskedet.
Malva, för medlidandet.
Mimi, för de stöttande orden.
Tess, för att ha suttit hos mig hela långrasten trots att jag fattar att det inte var särskilt kul att sitta bredvid en gråtande flicka med huvudet mellan sina knän.
Moses, för att ha brytt sig när ingen annan (av killarna) gjorde det.
Och alla andra som försökt muntra upp mig, stötta mig eller bara brytt sig. Jag går igenom en svår tid för tillfället då den förste pojken jag förälskat mig i har dött (blivit avlivad) 

Det är ju också faktiskt så att jag i April skapade en blogg till ära för Bacardi, för att hylla världens vackraste häst, och den försvinner inte på ett bra tag. Klicka här för att komma till den!

Bloggningen kommer ligga lite låg de följande dagarna, antar jag.

Livet är inte rättvist

Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig! Jag älskar dig!
Det var inte rättvist. Det var absolut inte rättvist att just du (ni) skulle behöva försvinna upp till dem eviga hagarna där uppe i häst-himlen. Fan, livet är bra orättvist. 2011-10-13, ett datum att minnas!

Tirana
, den första hästen jag någonsin red helt själv. Helt underbart snäll och mysig och vilken häftig galopp! Jag fick bara chansen att rida underbara du två gånger men jag älskar dig ändå. Du var halt, det blev inte bättre. Från och med idag vilar du för alltid i dem oändliga hagarna där uppe. ♥

Bacardi
, faaaan! Min första favorithäst. Min enda favorithäst! Jag älskar dig av hela mitt hjärta. Du var den underbaraste, mysigaste, sötaste och vackraste hästen som någonsin funnits på vår jord. Tanken att veta att jag aldrig kommer få säga ditt namn, se hur dina nyfikna öron sticker fram, se dina ögon studera mig nyfiket, aldrig med få känna din mule leta sig runt bland mina fickor efter godis, aldrig få bara krama om dig och andas in din doft. Du var också halt! Du gav tillslut upp. Jag älskar dig, vackra pålle, föralltid och alltid! Jag har varit rädd att denna dagen skulle komma, och nu så är den här. Du finns i mitt hjärta, och där stannar du tills dagen jag slutar andas! ♥

Borde inte tårarna ta slut snart? 

(Äntligen) Majas tur i rampljuset











Minns någon av er den där dagen jag umgicks med Matilda? Jag la ju faktiskt bara ut bilder på hennes ena katt, Eddie. Men vad blev det av bilderna på Maja? INGENTING! Men nu tänkte jag vara snäll, som få, och ge denna söta kisse lite tid i rampljuset. Varsågod! ♥

I hate you, I hate you, I love you, I hate you


Sånt här kan man åstakomma när man inte har något roligare för sig i skolan...

Droppar i alla storlekar, former och smaker






Ignorera att det står "smaker" i rubriken. Haha!

Smart man kan vara då, ställa väckarklockan på halv sju när man faktiskt har sovmorgon till nio. Att jag aldrig lär mig! Tur att jag var pigg ändå inte skolan, och att jag inte somnade.
Fick precis Izas brev som jag ska sätta mig ner och läsa!

Dimmigt, mardrömsliknande landskap

♥ LOVE ♥





Det var ett tag sedan jag la ut hästbilder så jag tänkte bjuda på Frida med sin (för tillfället) favorithäst Bazaar. Hon är rätt bra på att byta favorithäst hon, till skillnad från sin syster som har haft samma favorit häst i ett år. Måste erkänna att den lille ponnyn ser mycket större ut än vad han faktiskt är på dessa bilder! Haha.
När vi nu är inne på hästtemat så ska jag berätta att jag kanske ska rida Major idag. Glad flicka framför datorskärmen var'e här!

Burn, leaf, burn



Missad ridlektion p.g.a okänd skada i höfterna. Hatar't! Men jag fick mysa inne hos min Bacardi, den förste och enda pojken jag någonsin förälskat mig i, som tydligen är halt! Tack alla på ridskolan som inte berättat det för mig för än förra veckan. Hoppas han blir bättre snart så jag kan sätta foten i stigbygeln och svinga mig upp på hans rygg snart igen! Annars fick jag vara fotograf i ridhuset och i stallet.

Hemstudiedag imorgon då, funderar på ett besök till förra skolan. Vill så gärna träffa alla! :) Känner även lust till att baka cupcakes eftersom en viss mor fyller år imorgon. Men det får jag inte...

Galenskap ute i skogen











Där skulle jag kunna tillbringa hela min tid, där, ute i skogen, intill åkern, andas in den friska luften och bara känna mig fri. Gå runt och sjunga, skutta runt, äta upp all (eller några åtminstone) harsyra som växer på marken och gå runt och fantisera om saker som jag inerst inne vet aldrig kommer hända! Ja, helt enkelt bara filosofera. Men tillslut måste man ju gå in, i detta fall efter cirka en timme. Älska motljusbilder! ♥ Inte alls ego bilder! Nejdå.
Yepp-yepp, allt detta som står här är alltså det som jag gjorde under min fotorunda ut i en skog där jag aldrig varit och fotat förut. Det var spännande!

Och jag har målat naglarna







Nej, dem är inte perfekta, men jag är nöjd. Och det finns en anledning till att ni bara får se tummen på högerhanden! Haha.
Fick inspration från denna bild.

8 bilder ska bli 1!





De bilder ni ser framför är nu är alltså de som kommer sitta uppe i ramar i mitt rum inom en snar framtid (plus en massa andra stående bilder). Men dock är detta mer bilder än vad jag har ramar så en av dessa kommer alltså vara i en lite större ram som jag tänkt inhandla någon gång! Men jag har ingen aning om vilken av dessa som ska vara i den stora ramen! Sååå... jag ber er nu om smakråd. Vad tycker ni?

I was trying to fly but I couldn't find my wings


Lite av en ny personlig favorit, tror jag. Togs igår när det var sådär härligt dimmigt.

Det är något med denna bild jag VERKLIGEN gillar. Jag kan inte sätta fingret på exakt vad, men något är det! Antar att några av er redan har fått en glimt av denna i headern?!

Frida i en massa löv






                          Canon EOS 350D - Canon EF-S 18-55mm f.3,5-5,6 - Guldig reflexskärm

Jag och Frida drog ut i det vackra vädret för att inviga hösten! Och det blev med att samla massor av löv vi gjorde detta. Jag piffade till Frida lite innan vi gick, som ni ser också. Älskar sista bilden!

Sett den nya headern och nya desigen på bloggen? ♥ Tyckte att det passade med lite höst färger nu istället...

- och humöret är på topp -











Det första jag ser när jag kollar ut genom fönstret är dimma. DIMMA, DIMMA OCH DIMMA! Jag rycks upp ur sängen och tar på mig det första som kommer framför näsan på mig, slänger kameran över axeln och små springer ut utan att säga hejdå. Spindelnäten var tusentals och det hela liknade en enda stor kyrskogård av spindelnät, något springer ut ur en buske och innan jag hunnit uppfatta riktigt vad som hänt så är fasanen säkert hundra meter bort. Vet inte om bilderna på själva dimman blev så bra men lite på spindelnäten och alla små vattendroppar blev betydligt bättre.

Känner mig på toppen humör idag, en lyckad fotografering (enligt mig) och med lite vacker musik i öronen är det svårt att inte vara glad!

Töntarnas tönt




Godmorgon! Jag sitter hemma hos BenjaminSyrsa (JULIA!) efter att ha sovit över här. Och nej, det är inte alls töntigt att ta kort på sig själv när hon ligger och halv sover, ne-ne. Och inte heller att lyssna på Adele - Set fire to the rain i hennes hörlurar, nej. Och inte att sedan lägga ut dem på sin blogg, nej. Och det är inte alls töntigt att vara ironisk, nej.

Har fixat en blogg till Julia så den SKA ni besöka annars blir det stryk och kallvatten! (klicka på 'benjaminsyrsa' för att komma till bloggen)

Om

Min profilbild