If you can't hang, then there's the door


                                Älskar denna klockan verkligen. Så glad att jag köpte den!

Har ont i benen efter att ha kört intervaller i en timme med bara några korta pauser. Mys!
Bjuder på lite musik:

Förnyat migTrots att jag sa att jag skulle ta god tid på mig tog det bara en dag att göra klart designen. Vill gärna ha kritik! ♥ Själv är jag nöjd, jag.

Om ni inte kan se den tryck på F5 knappen.

Med lite gammaldax charmFöljde med trenden att ta bilder uppifrån på en massa saker. Haha! Har alltid gillat dessa bilder men sen när man själv ska fixa i ordning en sånhär bild känns den inte ett dugg lika bra. Men den duger.

Ska sätta mig ner och fundera på bloggdesin nu! Denna gången ska jag verkligen ta min tid och få det att bli bra. Det får ta sin tid, det får ta 1 vecka, 5 veckor, 3 år, 60 år... ja, hur så lång tid som det behövs.

Bäst och sämsta 2011

När jag nu inte har några bra bilder passar det bra att visa upp det bästa av 2011, tycker vi inte?

Årets...

Bästa porträtt


När jag och Matilda var ute och fotade så fotade jag hennes lillasyster Elin. Älskar allt med denna bild, ljuset, färgerna, skärpan, oskärpan på bakgrunden, bokeh:n - ALLT!


Bästa självporträtt


Jag hade spanat in ett fint ställe och gick dit för att fota. Stativet och reflexskärmen var med. Dock låg detta perfekta stället i en vägkant och feg som jag är (i alla fall när det gäller sånt) gömde jag mig så fort jag såg en bil. Haha...
Gillar att denna bild är färgglad och tycker väldigt mycket om blommorna i bakgrunden.


Bästa husdjurs fotografi


Julias kangaler Aslan och Max sprang lösa runt i sin extra hage och lekte och jag fångade denna bild.
Kan inte sätta fingret på vad det är jag gillar så mycket med denna bild men jag tycker bara den visar väldigt mycket power på något sätt.


Bästa vilddjurs fotografi


När jag var på besök i Skåne hos mina sysslingar och övrig släkt besökte vi Skånes djurpark. Jag såg dessa sjukt gulliga björnungar och var snabb med att få fram telezoom-objektivet. Det var 400 bilder på bara dessa små sötingar.

Bästa 'övrigtdjurs' fotografiJag var ute med min Close Up 10+ när jag upptäckte en massa larver bland våra blommor.
Denna bild gillar jag för att det är väldigt ovanligt med bilder på larver, och sen är den härligt grön hela den.


Bästa landskapsbild


Jag var vid åkern som finns en bit från vårat hus. Detta var egentligen en tråkig bild, men med en bra dos redigering blev den ändå cool tycker jag. Är på något sätt lite mardrömsliknande, faktiskt.


Bästa vattenbild


Denna är också tagen när jag och Matilda var ute och fotade. Denna är tagen vid en fontän!


Bästa händelse(r)Detta var extremt svårt att välja, hände så himla mycket roligt detta år. Men tror jag måste välja lla vänner jag fått/återförenats med. Matilda och Ronja som jag båda inte träffat på ett antal år. Och såklart Isabella och Jessica som jag båda träffat genom hemsidan stallet.se och som nu är mina nära vänner. Julia ska såklart vara medräknad här, som jag träffade när jag bytte skola.


Värsta händelse


Detta var nog det lättaste att välja. Bacardi och Tiranas död! Det skär fortfarande i hjärtat att ens tänka på dig, min älskade bästavän. Att skriva detta tvingar fram tårar...
Bacardi fanns på min ridskola och har sedan jag började rida varit min favorithäst. Han blev halt och det vägrade ge med sig. Den 13:e Oktober fick du somna in! Du är fortfarande min kämpe, älskade du. ♥ Du förtjänade inte att dö. Du och jag, Bacardi, föralltid. Varför skapar man liv när de ändå ska dö?
Tirana var den första hästen jag red. Precis som Bacardi blev du halt och samma dag som Bacardi fick somna in fick även du göra det. Jag älskar dig, Tirana min kämpe. ♥

Såklart ska min gerbil Pikachus död även räknas med här. Jag fick bara känna dig i en vecka, men jag saknar dig. ♥


I helhet var detta är bra år. Det har varit många roliga händelser och jag har lärt mig mycket inom fotografi och jag själv som person har utvecklats väldigt mycket. Året kunde jag ju ha slutat bättre det sista månaderna utan Bacardi, Tirana och Pikachus död. Jag tror aldrig jag har känt så mycket sorg under loppet av bara några månader.
2012 ska förhoppningsvis bli bättre!

SötnosenJag satt och höll på med videon där  jag skulle förklara att jag var utan inspiration för fotografin eller bloggningen när jag plötsligt fick lust att gå ut och fota. Helt plötsligt fick jag tillbaka lusten igen!
Ni får inte förvänta er för mycket. Jag kommer säkert inte blogga väldigt mycket, men lusten är i alla fall tillbaka.
Jag ursäktar min kassa bloggning på senaste tiden, att jag tillåtit mig själv att publicera det ena tråkiga inlägget efter det andra. Förlåt!

Take my hand, I'll teach you to dance


                                      Konstig bild på Toffe jag tog i somras. Konstig vinkel...

Jag har innerst inne haft smått medlidande för de som får rida stallet slöaste häst - Toffe. Sett hur han stannar 10-15 gånger varje lektion och backat och vänt sig åt andra hållet när folk försöker skänkla på honom, inte svänger när folk drar åt det hållet i tyglarna. Samtidigt har jag tyckt att folk faktiskt är för slö för att ens skänkla på honom ordentligt. Allt detta medlidande försvann idag när jag själv fick sitta upp i denna lilla-lilla hästs sadel.
Efter att Åsa frågat om min längd och konstaterat att jag egentligen var för lång för denna lilla C-ponny och sedan kollat min vikt och sett att jag åtminstone inte vägde för mycket så fick jag uppdraget att för första gången rida denna herre. Han stannade 2-3 gånger och varje gång fick jag snabbt igång honom igen. Han svängde åt rätt håll (dock med att en gång försöka springa snabbare åt det andra hållet) iprincip hela tiden. 
Jag är sjukt nöjd över att jag fick denna så svår startade häst att gå nästan en hel lektion utan att stanna. Jag kommer inte längre ha något som helst medlidande och tänka att han säkert är jätte svår att rida, för nu har jag själv bevisat motsatsen. Jag är stolt, somsagt!

Funderar lite på vad jag ska göra med min blogg nu när jag egentligen inte vill eller har tid, ska försöka göra en video och förklara mig så snart jag kan. Vi ses tills dess! ♥ 

Thank God!Snön har äntligen lagt sig halvmeter tjock. WIIIIIIIIIIIIIIIIIIHOOOOOOOOOOO! Gjorde ett misslyckat försöka att gå ut och fota landskapsbilder i snön. Aldrig varit min starka sida, det där med landskapsbilder. Men en lagom bra bild blev det.

Jag var hos Julia igår och letade efter hennes hamster som försvann klockan 8 på morgonen. Hittade den på mindre än en minut. Så söt den är! Den lille gubben somnade så sött i mitt knä, aw-aw-aw-aw-aw-aw-aw.
Annars åkte vi pulka & spark samt brottades i snön med slutna ögon och låg upp och tittade på stjärnorna.

Trillade förbi en blogg där jag hittade en bild på mig själv när jag spelar teater. Haha! Där ser man. (klicka här)

Light to break up the dark

Det har varit en ganska lugn helg, blev förbjuden av mamma att besöka någon kompis (översättning: Julia) den här helgen eftersom det - host - händer ganska ofta - host. I Lördags kom pappas tvillingsyster Marie hit med sin man och vi bokade en resa till Barcelona, sanningen och säga hyrde vi ett hus där och inte själva flyget än, den 14:e Juli. Det kommer bli min fjärde resa till Spanien! Får rå plugga spanska tills dess.
Vid det laget är jag förmodligen ägare av en Canon EOS 60D så jag hoppas kunna erbjuda lite bättre kvalité bilder från den framtida resan då än vad min 350D kan erbjuda.
Och idag så var vi på fika hos farmor & farfar eftersom farmor fyllde 68 år nyss. Gratulationer till henne! ♥

Blåa(!) jeans och MarioDock för att slickar på dem, men-men. Denna lille herre tyckte antingen att mina jeans smakade gott eller bara att de hade en awesome färg, för han drogs till dem som en magnet.
Älskar färgen på dessa jeans, köpte de tillsammans med ett par röda som jag längtat efter. WIIE! Tror aldrig jag har fått så mycket kommentarer om mina kläder i skolan, bara positiva såklart då.

SiluetterGrattis i efterskott till Essa som blev fjortis igår. (: WOOHOOO FÖR HENNE!

Söta katter


        Bild 1: Skorpan | Bild 2: Zorro (Skorpan i bakgrunden) | Hade tyvärr ingen bra bild på Smulan

Vet faktiskt inte varför jag bloggar just nu. Vill egentligen bara lägga mig ner och sova, men jag gissar att jag gör det på grund av tristess. Hoppas på att jag blir frisk snart! Hade feber igår när jag kollade...

Tänkte på tal om ingenting annat säga att jag för ett bra tag sedan skaffade Instagram på pappas IPhone. Heter AwesomeSofia där. ♥ Skulle vara kul om en person kollade. Haha!

Mina djur

Fick idén att skriva lite mera innehållsrikt om mina djur. Så varsågod!Namn: Mario - Ras: Lejonhuvad dvärgvädur - Född: 19:e Mars 2011 - Blev vår: 7:e Maj 2011

Efter att jag räddat den bortsprugna katten Happy från en säker död där ute med -20 grader och lämnat iväg henne samt att våran hamster Trixie dött så tog vi ett uppehåll från att ha djur. Men tillslut hände något och vi fick för oss att vi skulle skaffa en kanin. Vi hade haft två förut och fick helt enkelt lust med ännu en.
Mario kom från en uppfödning och var den sista lilla kaninungen som fanns kvar när vi kom för att hämta honom.
När han var liten var han hur social som helst och älskade att hoppa upp i ens knä och mysa. Med tiden har han blivit lite mindre social men är absolut inte elak på några sätt och skulle aldrig göra någon illa med flit. Har aldrig bitit någon och skulle nog inte göra det utan anledning heller.
Älskar när man tar in honom och att få sitta i ens knä och gosa! Här även börjat gilla att gå ut i sele och vi har börjat hoppa med honom lite. Namn: Pepsi - Ras: Guldhamster - Född: Någongång i September (tror vi) - Blev vår: 4:e November 2011

Det var faktiskt Fridas idé om att vi skulle skaffa gerbiler, och en dag åkte vi till djuraffären för att köpa gerbiler men eftersom det inte fanns några och Frida var så envis så blev det en liten guldhamster vi fick med oss hem.
I början var Pepsi lite osäker på oss och bet till lite då och då men har lugnat ned sig och är nu en mysig och pigg liten hamster med hjärtat på helt rätt ställe. Han älskar mat (men har är ändå inte alls fet), att springa i sin hamsterboll - även fast han inte är väldigt bra på det, haha aw - och att sitta i en hand och mysa. Han är hur snäll som helst och men brukar bli lite sur när man väcker honom, fast han är så söt när han är trött...Namn: Stitch - Född: Någongång i September-Oktober (tror vi) - Blev vår: 17:e November 2011

När djuraffären tillslut fick in gerbiler fanns det fyra stycken små rackare från samma kull, dock valde vi den svarta och den grå-bruna. De fick namnen Stitch och Pikachu! Pikachu var alltid lite mera tillbakadragen än vad Stitch var och med just nu tre gerbiler kan jag säga att han var för lugn för att vara gerbil. Exakt en vecka efter att vi köpt dem försvann Pikachu från vår värld. Jag saknar dig, gubben! ♥ Vi vet dock inte om han var sjuk när vi köpte honom eller vad det var...

Stitch är en väldigt pigg men lite feg gerbil som vi har fått lagt ner mycket tid på för att hans ska börja lita på oss. Han brukar inte bitas men det har väl hänt ett antal gånger i alla fall. Fortfarande ganska osäker men hur snäll som helst och helt enkelt väldigt älskvärd.
Tycker det är väldigt kul att klättra upp axeln, dock inte om man bär upp honom där. Då springer han ner på en gång.Namn: Cosmos - Född: Någongång i September-Oktober (tror vi) - Blev vår: 25:e November 2011

En dag efter Pikachus död, köpte vi två nya kompisar till Stitch. Dessa var från samma kull så de funkade ihop! De fick namnen Cosmos och Melwin.
Cosmos är den minsta av gerbilerna, men kanske också den tuffaste. "Liten men tuff"! I början bets han väldigt mycket men har nästan slutat med det. Händer väl lite då och då!
Biter annars på det mesta som han inte ska bita på, har bitigt sönder en hel trappa själv så vi fick köpa nya. Är något sönderbitet vet man vem som är boven. Han är nog den enda av mina djur som jag kan bli riktigt irriterad och ibland arg på. ♥
Väldigt framåt och älskar att sitta i handen.Namn: Melwin - Född: Någongång i September-Oktober (tror vi) - Blev vår: 25:e November 2011

Den största och enligt min åsikt den snällaste av gerbilerna. Är betydligt större än de andra två och kan därför också se lite fet ut, men det är han faktiskt inte.
Han är kanske inte den gerbilen som är mest framåt, men är ändå inte feg. Brukar inte bita på varken människor eller saker, dock verkar han veta vad man ska och inte ska bita på. Han biter t.ex. bara på pinnar och toalett-rullar och inte på plast och sånt. 
Är otroligt mysig och snäll och det går bara inte att inte bli helt förälskad i honom. Precis som Stitch älskar han att klättra upp på axeln. Vet att han låter lite för perfekt just nu, men det är klart att han har sina dåliga dagar också... ♥ 

NOMNOMNOM!Pappa har varit i Belgien. OMNOMNOMNOMNOM! Jag är sjuk och får väl helt enkelt gotta i mig choklad hela dagen.
Ursäkta mig kassa bloggning men har haft så mycket att göra i helgen. Ska bättra mig. ♥

You're still an innocent


  Erkänn att Aslan ser äckligt "innocent" ut på denna bild. Han har precis bitigt Max så det är lite komiskt...

Så nöjd, klockan är halv tolv och jag har precis blivit klar med min teknik uppgift om torktumlare (vet hur det låter...) som ska bli inlämnad imorgon. För hoppas på bra betyg!

Har varit så mycket att göra med denna uppgift som kom i all hast samma dag som skolan började och har bara hunnit koncentrera mig på detta. Så jag ber om ursäkt för mitt dåliga svarande på kommentarer och så.
Har även inte fotat en enda bild på två-tre dagar nu. Inte bara alls, det här.

Tema: Ensamhet
Kollade igenom lite bilder p.g.a. bildbrist och hittade två bilder jag inte visat. Jag insåg att båda på ett eller annat vis på något sätt får fram lite ensamhet; för visst ser jag ensam ut när jag går där längst den tomma och öde vägen - tänkte på textraden "I walk a lonely road, the only one that I have ever known" när jag redigerade den bilden - och dock att de två cyklarna har varandra men att stå lutade där i evigheter kan väl inte beskrivas som annat än ensamt.

Ingen riktig inspiration till att skriva just nu, tyvärr! Får se när den kryper fram igen...

You shoot me down but I won't fall


Fotograf: Julia 
Kameror: Canon EOS 350D & 600D
Modell & Redigering: Jag

ZorroJag gillar honom, verkligen. Inte för att han är den perfekta katten som alltid gör exakt som man vill utan för att han har sin egen lilla vilja, och oftast är lite rädd och försiktig av sig. (om ni bara visste hur länge vi fick jaga honom för denna bild) Men samtidigt hur gosig som helst när han väl är det. Inte om Skorpan som inte bryr sig vad man än gör med honom, nej, det är den här gossen som har fångat mitt hjärta.
Skulle inte tacka nej till att själv äga honom - lille Zorro. ♥

I have to find you, tell you I need you


                          Brännvidd: 110,0mm | ISO: 100 | Bländare: 4,0 | Slutare: 1/1000

Ibland önskar jag att tiden bara kunde stanna, men samtidigt röra på sig, på något komplicerat vis. Jag vill ju inte att allt bara ska stå helt stilla det är ju inte det jag önskar, men just när man upplever ett sånt där underbart ögonblick som man bara vill ska hålla förevigt - det är då man önskar att man hade förmågan att stanna tiden. Få leva kvar i det ögonblicket i evigheter och vara den lyckligaste personen på jorden.
Hela denna vecka har varit ett sådan vecka, men jag har inte lyckats stoppa tiden och allt underbart har smitit iväg från mig.

Träningsvärk och Awesome filmerJag och Essa åkte till ett fint ställe där vi fotade. Jag gjorde en fin video, och eftersom det tillmestadels är jag som filmar är det kära Essa som får bjuda på i princip allt roligt...

Har världens träningsvärk i benen, det var värre igår. Då hade jag ont i ryggen och revbenen också! Allt detta efter min privatlektion på ridskolan i Onsdags. Fick rida min älskade pojke Ferdy och det var helt och hållet underbart att få galoppera runt där, trava utan stigbyglar och trava & galoppera över bommar. Saknar honom! ♥

Å-å-å-ke och Ra-agna-ar


Sitter och deppar - Essa har precis åkt. Vi har haft så sjukt kul dessa tre dagar hon har varit här, legat och skrattat tills klockan halv två på nätterna och varit ute och fotat en massor.
Har massor med bilder som kommer inom en snar framtid.

Tack, kära redigerings program

Ronja och jag på äventyr i sjumilaskogenRonja sov över här inatt! Vi gick ut till sjumilaskogen, men Nalle Puh var inte hemma. :c

Kommer en film när det sega filmredigerings programet bestämt sig för att ladda klart...

158-158-158-158
Rensar min garderob och hittade dessa ascoola röda jeans med storlek 158. OCH MED PASSADE! Får dock inte behålla dessa godingar eftersom mamma tyckte att de var för små. :C R.I.P!

Dunkar Coldplay och ska snart rensa klart graderoben, måste handla nya kläder...

Gott nytt år på er, folksGott nytt år på er! Igår hängde kameran och stativet med ut för att vara i högsta hugg och fota raketer. Det gick lite bättre än den där piss-bilden jag fick till förra året. Det är i alla fall ett bra sätt att se hur man kan utvecklas under ett år. Tänk att ett helt år bara kan försvinna sådär snabbt...

Mitt nyårslöfte är att köpa en Canon EOS 60D! ♥ Funderar just nu på en ny bloggdesign...

Om

Min profilbild