Mina djur

Fick idén att skriva lite mera innehållsrikt om mina djur. Så varsågod!



Namn: Mario - Ras: Lejonhuvad dvärgvädur - Född: 19:e Mars 2011 - Blev vår: 7:e Maj 2011

Efter att jag räddat den bortsprugna katten Happy från en säker död där ute med -20 grader och lämnat iväg henne samt att våran hamster Trixie dött så tog vi ett uppehåll från att ha djur. Men tillslut hände något och vi fick för oss att vi skulle skaffa en kanin. Vi hade haft två förut och fick helt enkelt lust med ännu en.
Mario kom från en uppfödning och var den sista lilla kaninungen som fanns kvar när vi kom för att hämta honom.
När han var liten var han hur social som helst och älskade att hoppa upp i ens knä och mysa. Med tiden har han blivit lite mindre social men är absolut inte elak på några sätt och skulle aldrig göra någon illa med flit. Har aldrig bitit någon och skulle nog inte göra det utan anledning heller.
Älskar när man tar in honom och att få sitta i ens knä och gosa! Här även börjat gilla att gå ut i sele och vi har börjat hoppa med honom lite. 



Namn: Pepsi - Ras: Guldhamster - Född: Någongång i September (tror vi) - Blev vår: 4:e November 2011

Det var faktiskt Fridas idé om att vi skulle skaffa gerbiler, och en dag åkte vi till djuraffären för att köpa gerbiler men eftersom det inte fanns några och Frida var så envis så blev det en liten guldhamster vi fick med oss hem.
I början var Pepsi lite osäker på oss och bet till lite då och då men har lugnat ned sig och är nu en mysig och pigg liten hamster med hjärtat på helt rätt ställe. Han älskar mat (men har är ändå inte alls fet), att springa i sin hamsterboll - även fast han inte är väldigt bra på det, haha aw - och att sitta i en hand och mysa. Han är hur snäll som helst och men brukar bli lite sur när man väcker honom, fast han är så söt när han är trött...



Namn: Stitch - Född: Någongång i September-Oktober (tror vi) - Blev vår: 17:e November 2011

När djuraffären tillslut fick in gerbiler fanns det fyra stycken små rackare från samma kull, dock valde vi den svarta och den grå-bruna. De fick namnen Stitch och Pikachu! Pikachu var alltid lite mera tillbakadragen än vad Stitch var och med just nu tre gerbiler kan jag säga att han var för lugn för att vara gerbil. Exakt en vecka efter att vi köpt dem försvann Pikachu från vår värld. Jag saknar dig, gubben! ♥ Vi vet dock inte om han var sjuk när vi köpte honom eller vad det var...

Stitch är en väldigt pigg men lite feg gerbil som vi har fått lagt ner mycket tid på för att hans ska börja lita på oss. Han brukar inte bitas men det har väl hänt ett antal gånger i alla fall. Fortfarande ganska osäker men hur snäll som helst och helt enkelt väldigt älskvärd.
Tycker det är väldigt kul att klättra upp axeln, dock inte om man bär upp honom där. Då springer han ner på en gång.



Namn: Cosmos - Född: Någongång i September-Oktober (tror vi) - Blev vår: 25:e November 2011

En dag efter Pikachus död, köpte vi två nya kompisar till Stitch. Dessa var från samma kull så de funkade ihop! De fick namnen Cosmos och Melwin.
Cosmos är den minsta av gerbilerna, men kanske också den tuffaste. "Liten men tuff"! I början bets han väldigt mycket men har nästan slutat med det. Händer väl lite då och då!
Biter annars på det mesta som han inte ska bita på, har bitigt sönder en hel trappa själv så vi fick köpa nya. Är något sönderbitet vet man vem som är boven. Han är nog den enda av mina djur som jag kan bli riktigt irriterad och ibland arg på. ♥
Väldigt framåt och älskar att sitta i handen.



Namn: Melwin - Född: Någongång i September-Oktober (tror vi) - Blev vår: 25:e November 2011

Den största och enligt min åsikt den snällaste av gerbilerna. Är betydligt större än de andra två och kan därför också se lite fet ut, men det är han faktiskt inte.
Han är kanske inte den gerbilen som är mest framåt, men är ändå inte feg. Brukar inte bita på varken människor eller saker, dock verkar han veta vad man ska och inte ska bita på. Han biter t.ex. bara på pinnar och toalett-rullar och inte på plast och sånt. 
Är otroligt mysig och snäll och det går bara inte att inte bli helt förälskad i honom. Precis som Stitch älskar han att klättra upp på axeln. Vet att han låter lite för perfekt just nu, men det är klart att han har sina dåliga dagar också... ♥ 
Kommentarer
hanna ♡

bara chill, själv? :D

Datum: 2012-01-16 Klockan: 17:10:49 Blogg/hemsida: http://heaa.blogg.se/
hanna ♥

bara chill typ, :D

Datum: 2012-01-16 Klockan: 17:12:52 Blogg/hemsida: http://heaa.blogg.se/
Sarah

Fin blogg, titta gärna in på min och lämna en kommentar! :)

Datum: 2012-01-16 Klockan: 18:24:54 Blogg/hemsida: http://perfectlyunbroken.blogg.se/
Ellen (alatariel)

Oi vad fin de är!

Svar: Tack så mycket. :D

Datum: 2012-01-17 Klockan: 05:30:10 Blogg/hemsida: http://alatariel.papper.fi
"Men kolla i hatten då" :D

Så söta! :D

Datum: 2012-01-17 Klockan: 19:40:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild