De tre ungarna & Ester....










Canon EOS 350D / Canon EF-S 75-300mm

En Sofia & en Lovisa.




Dagen startade med att jag och Lovisa drog till stranden och stekte i solen. Och vi båda har nu vackra ränder efter vart vi hade och inte hade på solskyddskräm! Sen så skulle Lovisa visa att hon kunde kasta upp en nöt i luften och sedan fånga dem med munnen, vilket hon inte var världbäst på, men Putte var i farten och åt snabbt upp alla nötter som lyckades missa Lovisas mun.
Jag frossade även på blåbären som började komma medan vi väntade på att en rolig gunga skulle bli ledig. SOMMARLOV...

Ehee, ursäkta att både jag och Lovisa (okej, mest jag...) ser ut som två tjockisar på den andra bilden. xd Men blåbär innehåller allt för mycket socker, vetni'.

Sceidy, Saga & Tusse.











Först så ursäktar jag mina sysslingar m. familj om jag har stavat Sceidy's namn fel. Men det får väl alla stå ut med!
Japp, nu var jag alltså hemma igen. Eller, efter 5 dagar på Gotland sen några få timmar hemma och sen 5 dagar på massa andra roliga ställen i Sverige så känns hemma nästan lite som borta. Men jag vänjer mig nog! Under de senaste fem dagarna har jag slått mitt rekord på antal bilder yttligare! 1410 bilder tog jag under bara dessa fem dagarna. 400 av de var bilder på de charmiga björnungarna på Skånes djurpark. De bilderna som jag blev mest nöjd med var alla bilder på katter jag tagit. Får jag lova att presentera; Sceidy (den fläckiga), Saga (den svarta) och Tusse (den grå filuren). Katter är lätta att fota eftersom de är så stillsamma, inte som hundar...

Gotland!

















Har inte tid att skriva så mycket om Gotland, förutom att det var helt otroligt underbart och att jag är glad över att jag åkte och fick spendera den tiden med super roliga människor, eftersom jag åker iväg imorgon igen. Jag åker till Göteborg och dagen efter till Liseberg, sen drar jag till Malmö till mina sysslingar och tillsist ska vi till Ullared så jag blir borta 5 dagar till. Dålig bloggare får jag vara ett tag till nu till och med.
P.S Jag, Maja, Victoria och Anna kom 3:a av alla tjej-lag på stafetten på tävlingen, och 1:a i våran åldersklass. Vi hade mångkamp med olika lag och vårat lag, BåtN' sjönk (världens bästa namn! vi vann faktiskt i tävlingen för bäst namn!!) och i det laget var det jag, Maja, Emilia, Oscar och Linus. Så nu har jag en fin mugg med en Igelkott på. YEAH!
Längtar till nästa års Gotlandsläger!!

Tvspelsweb.se.





I Onsdag vid ca klockan 11/12 så beställde jag hem lite smått och gott från tvspelsweb.se och igår (Torsdag!!) så kom den fram till en liten butik, som jag inte visste fanns, inne i stan. Tyvärr hade mamma missat att kolla sin mail så det var först idag som vi fick åka och hämta hela kalaset.

Paketet innehöll:
Reflexskärm 5 i 1 80cm m. tillhörande väska.
Motljusskydd.
Trådlösfjärrutlösare.
UV-filter.
Stjärn-filter x8.
Close up filter +4 & +10.

Jag kunde testa det mesta idag kanske lite minus Stjärn-filtret eftersom det är lättare att ta kort med den när det är kväll. Allt funkade bra trots att en av arbetarna som jobbar på hemsidan sa att fjärrutlösaren möjligen inte funkade till min kamera. MEN DÄR HADE HAN/HON FEL! Plus; jag är lite smått förälskad i Close up -filtrerna...

Passade på att skriva ett riktigt MAFFIGT inlägg eftersom drar till Gotland på friidrotts läger tidigt imorgon. Får se om det överhuvudtagen blir något bloggande från min sida under de fem dagarna jag är där.
Ni får ha det såååååååhäääääääär underbart medans jag är borta. Lova mig det!

Bilder fotade med Close up +10:








Fjärliar i magen...



Den här dagen har jag spenderat tillsammans med Lovisa. Det vi har gjort idag är att ha skapat en blogg åt henne och fotat lite bilder till hennes header. Det gick bra eftersom Lovisa har en förmåga att för det mesta bli bra på kort. Till skillnad från vissa andra. *host host* Bloggen har just nu inga inlägg eller så men en header har den i alla fall. Jag får lära henne att skriva inlägg en annan dag helt enkelt.

Nej, nu åker jag och handlar spikskor! Gotland på Lördag...

Tänk om...








Anledningen till att jag inte bloggade igår var att jag spenderade HELA (eventuellt 3/4)  dagen tillsammans med Ronja. Och under loppet av bara en dag hann vi med att se draktänder/marsmallows, se en super söt katt som ville kela med min kamera, jag hann måla hela planeten Mars grön, kika på när alla nyblivna (kanske motsatsen till efterblivna...) studenter kom för att ha studentbal, bli rädda för elaka kor med stora horn, plocka stora mängder smultron samt få in några goda skratt i det hela.
Det roliga med mig och Ronja är att vilket samtalsämne vi än har, då MENAR jag vilket som helst, så hittar vi på en liten historia om det hela. T.ex;
Ronja sitter i bilen och pratar om någonting och säger något som förklarar att vi är på jorden.
Sofia: - Men... vi är väl på Mars?
Ronja: - Just det... det glömde jag!
Ronja tänker efter en stund.
Ronja: - Men Mars är ju röd!! Inte grön.
Nu är det min tur att tänka efter en stund...
Sofia: - Jamen, jag har ju målat hela Mars grön.
Ronja: - Du missade en fläck! *peka på ett rött hus*
Det blir tyst en stund.
Ronja: - Men ååååh, vad tråkig du är. Varför behövde du måla himlen blå och inte rosa. *låtsas sur min*
Sofia: - Den rosa färgen var ju slut, fattar du väl?!
Ronja: - Tänk om halva himlen skulle vara rosa...
Sofia: - Och den andra halvan grön!
Ronja: - Tänkt vad konstigt det skulle vara om man ringde till de på andra sidan jorden och sa "visst är himlen fint rosa idag"!
Sofia: - Du menar till andra sidan Mars.
Ronja: - Haha!
Fantasi är bra, ibland. Bara ibland...

Bilderna på Major kanske kommer lite senare.

Bacardi - jorden finaste!


Foto: Sofia Häst: Bacardi Ryttare: Okänd liten skogs-nisse (!)

Igår åkte jag en sväng till ridskolan eftersom jag glömt min tröja där och för att hälsa på hästarna. Eftersom det var någon som red Bacardi *peka menande på bilden här över* så fick jag gå in till lite andra hästar. Men Sally och Sjuan (Null Null Sieben) går lika bra ändå, dem är så mysiga så.
Fick lite fina bilder på hästarna om var ute på ridbanan och red. Detta blev kanske en lite konstig vinkel på Bacardi men ingen annan blev så himla mycket bättre. Detta är också ett litet bevis på hur stor han faktiskt är!
 
Snart drar jag till mammas jobbarkompis (och även våran granne) Kerstins häst Major. Det enda jag vet om honom är att han är ett Engelskt Fullblod och att han är... brun tror jag! Vet inte om jag kommer rida honom men kommer i alla fall få sköta om honom.

Someday, I’ll be big enough so you can’t hit me, and all you’re ever gonna be is mean.



Förutom Paramore (som jag pratar om ungefär... bara ungefär, varje sekund) så älskar jag Taylor Swift. Hennes texter är så meningsfulla och vackra att man bara sitter och blir rörd. Sen är hon en fantastik och vacker sångerska med (enligt mig) en mycket speciell stil. Hon kan båda få in pop, country och kanske möjligen lite rock ibland i sina låtar.
"Mean" är nog en av hennes nyaste låtar, om jag inte är efterbliven såklart, och jag upptäckte den för några dagar sedan och tyckte den var lite små tråkig i början. Sen efter några gånger blev jag beroende och lyssnar på den kanske lite för mycket. Hehe.

Fick fram ett par tårar på skol-avslutningen idag när jag skulle krama om alla och säga hejdå! Jag kommer sakna er massor, världens bästa klass. Men nu så får jag njuta av mitt sommarlov. Och jag lovar att allt ska bli bra igen!

Världens bästa klass!



Har precis gått min sista skoldag någonsin på min skola. Imorgon blir det skolavslutning! Jag kommer gråta tills allt vatten i tårkanalerna tar slut. Om det nu kan ta slut?!
Det jag kommer sakna mest är den klass vi har just nu. Det är den bästa klassen jag någonsin haft. Varför? För det första; Även om vi inte alltid är super ordningssamma allihopa så har man kul ändå.
För det andra; Ingen är "den där coola som retar alla andra" och ingen är "den som blir retad och som ingen pratar med" utan alla är... hur ska man säga... lika mycket värda. Som tur var fick jag tag i ganska mångas MSN eller mejl adresser idag och kommer förhoppningsvis fortfarande ha kontakt med dem.

Tack för att jag har fått dela ett helt år i erat sällskap! Ni är guldvärda.

Sommar planer.



11:e  eller 12:e Juni: Åka till mammas jobbarkompis häst!

18:e-23:e Juni: Gotlands lägret i friidrott. (wiiie!)

Okänt datum.. runt midsommar: Åka till moster i Göteborg och förhoppningsvis gå på Liseberg.

Ett annat okänt datum: Hehe, åka till Göteborg och gå på Liseberg eftersom mina kusiner så gärna ville åka med oss någon gång i sommar.

Förövrigt: Ha en riktigt bra sommar och ha det riktigt bra! Hittar säkerligen på något annat kul också. (:

/Sofia. ♥

Du var speciell. ♥


Bilden tillhör inte mig utan min ridskolas hemsida!

- Sofia... du rider Emilia idag!
Jag blir lite små nervös, henne har jag ju aldrig ridit förut. I boxen är hon super mysig och vi börjar rida. Jag tar inte i så mycket i början och märker att Emilia inte krånglar och inte är ett dugg envis. Hon blir min favorit just då, eftersom det då var ett väldigt långt tag sedan jag red Bacardi, och jag pratar om hur underbar hon är hela vägen hem.
Jag rider henne inte någon mer gång, och vet inte varför, och sen plötsligt så ska jag till stallet 'den där dagen' och vi får då reda på att de inte har dig kvar. Jag blir ledsen såklart men tänker inte mer på det utan låtsas att hon står ute i hagen precis som alla andra hästar.
Vi lyckats inte komma in på ridskolans hemsida och det tar ett tag men idag så lyckades det. Vi kom in och kollade upp varför hon fått lämna oss;
"...då hon visade sig vara lite för pigg för de mindre barnen."

Du var speciell, du var underbar på alla sätt och vis. Folk sa att du var envis och feg, men jag visste hur du egentligen var. Du var min favorit i några veckor och nu saknar jag dig mer än någonsin.
Jag önskar dig all lycka i framtiden och hoppas att du mår bra där du är just nu!

Rekord!











När jag laddar in bilder brukar siffran på antalet bilder snudda vid lite över 100 och som mest 200 eftersom jag brukar ladda in bilder ganska ofta. Idag var siffran och dansade vid 312. REKOOORD...
Teatern igår gick super bra! Är nöjd med allt och det var riktigt roligt att vara på en stor scen och vara myra.

Här har ni i alla fall ett par av bilderna, några på lite blommor & sånt och två på Mario när han är mycket cool. Speciellt på första bilden! xd Tur att man har en tuffing till kanin.

Dock-klädsel.


Arkiv-bild!

Just nu känner jag mig lite som en docka! Svarta strumpbyxor, svart linne och svarta strumpor. Och varför går jag runt i svarta kläder en varm dag som denna? Jo, men det är den klädseln jag sla ha på teater uppvisningen idag. Eller jag ska ha det under min fina japanska dräkt. Lite svettigt, ja-a, men livet som skådespelerska är hårt.

Bilder...



Jag har ju bestämt att jag ska sätta upp lite bilder i mitt rum i framtiden någon gång. Så jag haade bett min farbrors fru att hon skulle skriva ut lite bilder åt mig och det gjorde hon. Dock så blev det nog något fel när jag skickade de eftersom det fattades 10/17 bilder...

Vilken underbar dag!









Rubriken har redan sagt sitt; vilken underbar, underbar dag!
Solen skiner, himlen är (oskyldigt) blå och inte ett moln (så långt ögat kan nå). Perfa' för fotografering! Sånna här dagar har man lust att åka och bada eller åtminstone ha vatten krig, men nä, jag är ju så j*kl*ns förkyld så jag får inte bada. BLÄ PÅ DET! Kanske skulle klä ut mig till Frida, hon har ju fått åka till badhuset både idag och igår. Jaja, livet är inte alltid rättvist.

"And don't you know I'm not your ghost anymore..."


Här har ni bilder jag fick när jag åkte till stallet i förrigår. Till vänster - Sofus. Längst upp till höger - Sofus och Bacardi (♥). Längst ner till höger - Tiranas mule. Har väl inget mera intressant att säga, ska till min faster idag.
Just det! JAG HATAR ATT VARA FÖRKYLD OCH HA HOSTA!

Stallet.



Eftersom det är Kristi Himmelsfärd dagen idag så är det varken skola eller ridning. Men ack så fel de har! Jag tänker bege mig till ridskolan ändå, inte för att rida nej, utan bara för att det är så underbart att vara med alla hästar. Ska försöka ha med mig kameran eftersom jag har ytterst få bilder från ridskolan. Frida och hennes vän Ellen följer också med om de inte bara vill sitta hemma och äta pannkakor (det är vad de gör just nu).

Bilden är inte tagen på kvällen utan mitt på ljusa dagen. Men som jag sa i förra inlägget; Tänk vad lite redigering kan gör.

Konsten att redigera en bild.

 

Det här var en bild som jag bara tyckte var misslyckad.  - Vad ska man ha den till? Men titta bara var några minuters jobb i Photoshop kan göra. Det enda jag faktiskt har gjort med den här bilden är att lägga till lite skärpa, ljusa upp bilden lite, ge den mer kontrast och sedan fixat lite med färgerna Röd, Grön och Blå i Curves.

Hm, ni får klura en stund på vilken som är oredigerad och vilken som är redigerad! Jag önskar er lycka till...

Host, snörvel...



Tummen ner för slemhosta? Jadu, det tycker jag verkligen. Sen en nypa förkylning på det. Rör om försiktigt tills smeten blir svart och ha sedan in den i diskmaskinen i ca 1234567 år! KLART...
Jag gick trotts allt detta till skolan ändå och hade det kul på Boda Borg om man räknar bort att jag fick svårt att andas lite p.g.a av min underbara slemhosta. Tack för att du täpper igen min hals!
Eftersom vi hade teater idag och vi även har en liten dans på teaterna så bestämdes det (eller... Malva och jag bestämde tillsammans) att jag inte skulle gå på teatern med risk för att smitta andra och att göra mig själv dåligare än vad jag redan är. Det är redan på Måndag vi har uppvisning. Tiden går fort!!
Ingen skola för än på Tisdag blir det för mig. VI HAR LEDIGT!

Om

Min profilbild