Vänskap



Jag: *kramar om julia* Jag hatar dig, Julia!
Julia: *kramar tillbaka* Jag hatar dig också.

Röda läppar, svart hatt, solglasögon och jeansjacka







Detta var i Söndags, ja. Jag har inte bloggat på tre dagar, ja. Det är dålig, ja! Haha. Men hoppas ni inte har dött under denna tid.
I alla fall; som jag skrev så umgicks jag alltså med Zina den där dagen. Det enda vi faktiskt hann med att göra var att gå ner till vattnet och fota lite. Det blev inte mer än någon timme eller så!
Obs: dessa bilder är tagna i OERHÖRT dåligt ljus så mobba inte kvalitén! Då får ni stryk.

Igår fixade jag även en liten ny header till min kära vän Cornelia. Vi var ute och fotade lite och lade ihop dem snabbt till en liten header! Checka genom att klicka på hennes namn.

Imse-Vimse-Spindel





Imse har varit i farten och har tagit grässtrån som sin fångar med sitt hemska nät. Vem ska rädda dem? Batman kanske...?

Fontän i Köping



På vår regniga fotorunde stannade vi till vid lite fontäner. Och detta är nog den enda bilden som blev bra av dem! Haha. Fontäner, regn och ingen sol går inte ihop när det gäller fotografering.

Idag ska jag förhoppningsvis umgås med Zina! Det var länge sedan sist. ♥

Rackartyg #1









Jag hoppas ni inte förväntade er att rackartygen skulle vara att sno en buss eller liknande, nejnej! Att ta självporträtt är dem rackartyg jag har sysslat med. Detta händer inte ofta och det kommer inte hända mera heller! Jovisst tar jag någon bild på mig själv någon enstaka gång men denna gången gick jag verkligen ut, ställde upp stativet och tog fram reflexskärmen. Och hur grym är jag inte? Haha. ♥ Satan, tror inte att jag lyckades knäppa någon normal bild på mig.

Malva, Malva, Malva och Malva






                         Canon EOS 350D - Canon EF-S 18-55mm f3,5-5,6 - utan reflexskärm

Innan ni tänker att "jaja, det var det här rackartyget Sofia gjorde idag" så ska jag säga att ni har fel vad det gäller den saken! Dock för att ta kort på Malva är ett väldigt stort rackartyg men det var inte det jag syftade på i förra inlägget. Så den nöten är ännu inte knäckt! (malva hälsar: "jordnöt!")
Ja-a, så förutom det stora okända rackartyget har jag idag varit med Malva. Vi gick ut på åkern och lite andra roliga ställen och fotograferade. Eller jag fotograferade henne, rättare sagt.

Malva: Vi kollade också på en kille som gjorde "söttfärssås" på TV:n! (BÄÄÄÄÄST!!!) Vi har också tuggat tuggummi och ätit godis. Jag tog också några bilder (5) på Sofia, men det blev dåliga :( Bättre lycka nästa gång :D

Vad har Sofia hittat på för hyss nu då?







Idag var jag busig och hittade på rackartyg (typ...), men vad för hemska typer av rackartyg jag har sysslat med idag blir hemligt tills vidare! Nu känner jag mig ännu mera rackartyg aktig känner jag! :)
Men dessa bilder kanske kommer er en bit på vägen att gissa vad jag kan ha gjort idag. (nej, jag har inte blockat löv!)

Dimmigt, dammigt, damn'it...





Sofia: Mamma!
Mamma: Ja-a...
Sofia: Kan inte vi kolla på en film ikväll? Nu när det är pappas födelsedag och allt!
Mamma: Okej då! Vi har hyrt en film som heter Chicago, tror jag.
*sofia kommer tillbaka någon minut senare*
Sofia: Alltså... näe! Tyvärr, filmen var från elva år. Jag är ju bara tre! :c
Mamma:  Men ajdå! Vad ska vi göra då?
Sofia *viskandes*: Berätta inte för någon men... jag kollar på barnförbjudna filmer ändå. Fast jag inte får!
*precis innan sofia går ut vänder hon sig om och säger:*
Sofia: Det är kul att vara teater människa! Bara satt du vet.

Är riktigt nöjd att jag är så smart och har så bra humor! ♥ Grattis till mig. Grattiskort eller liknande skickas via posten, tack.

Things are LOOKING UP, oh finally



Musik gör livet bättre, så är det bara. Igår lyssnade jag på musik i princip hela dagen i skolan och det höl mitt humör uppe. Jag är lika glad idag!
Efter skolan drog jag, Malva och vår grymma polare och klasskompis Molly iväg till stan en stund och sedan till badhuset. Vi kände oss grymt coola inne på leksakaffären och inte alls barnsliga när vi tryckte på alla knappar på leksakerna så dem gjorde roliga ljud. Ballast i stan - det är vi det.

GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA PAPPA SOM BLIR 43 ÅR IDAG! ♥ OOOOCH... kommentera mera. Jag vet att ni kan bättre! Det har blivit super dåligt med kommentarer nu.

Zingo & Tindra







För att få ett litet avbrott i mitt kattfotograferande som jag håller på med hela tiden så tänkte jag visa upp Essas söta små hundar, Zingo och Tindra.

Vill tipsa om en SUPER bra blogg! Eller, den har otroligt coola bilder. Inspiration på HÖG nivå.
http://d4mnthing.tumblr.com/

Set fire to the rain







Har väntat i jagvetintehurlängemenväldigtlänge som helst på att det bara ska dyka upp en vacker solnedgång någonstans. Några få gånger har det visat lite vacker färg med igår var jag bara tvungen att gå ut när himlen "brann". 

Undrar om folk blev irriterade på mig när jag gick runt och sjöng på 'Set fire to the rain' hela dagen! Nej. Så kan det ju inte vara. Dem blev säkert överlyckliga! xd 

Fotografering mitt i regnet i Köping











Jag och Essa lät inte lite regn hindra oss, vi var ute och fotade ändå. Känner mig stolt som hittade bänken där det stod Jellyfish på!

Skaffade precis we♥it. En underbar hemsida med massa vackra och inspirerande bilder! Klicka här för att komma till "mitt hjärta."

Jag tror mitt hjärta blöder




Glasbitar mitt i allt ihop! Undrar hur det hamnade där...

Åke och Ragnar, på nya äventyr







Lite bilder från min och Ragnars fotografering i Lördags. Vi var även ute i två timmar när det regnade på Söndagen och gick genom i princip hela Köping. Så mer bilder kan jag lova kommer! ♥ Det har i alla fall varit jätte kul att besöka Köping och jag gör det gärna igen om jag får chansen!

Vi har samlats här idag...

Bild jag tog igår på vägen hem från Julia.

Hej på er! Jag sitter hemma hos Ragnar i en annan del av Köping. Vi har varit ute och fotat! Och under det var vi oerhört seriösa, fast tvärtom. Sen var vi på bitch slap och tryckte egna T-shirtar.
Jag åkte hit tillsammans med friidrotten så vi var och kollade lite på tävlingen.
Dagen citat:
*en kille ställer sig framför alla på läktaren* "Vi har samlats här idag för att hedra gud...  nej jag skoja." *en sofia och en jessica går där i från lagom mycket skrattande*
Jacob till Gustav: "Den biten vi inte har kört, den biten har vi kvar att köra."

Happy dogs







Precis som förra Fredagen så spenderade jag denna Fredag tillsammans med min fina vän Julia. Vi lät hennes hundar springa runt lite och detta är vad det resulterade till: två hundar i sjön som brottas. Nelson (den snälle) stannade kvar uppe på land med mig och Julia istället.

Imorgon bär det av till Köping till min lilla Ragnar! Det är med friidrotten jag åker så klockan 7 måste vi hämta upp Henning (som bor ganska nära oss). Gäsp...

You stole my heart, give it back to me



Kass bild egentligen... men med lite regigering plus en liten cool textur i det hela är den lite bättre än innan i alla fall. Och jag smutsade faktiskt ner mina skor och blötte mina jeans genomblöta för detta foto.

Det jag ville förmedla i detta inlägg var i alla fall vad som kommer hända denna helg o.s.v:
Som ni kankse redan läst i ett annat inlägg har jag inte mycket fotoinspration just nu. På Lördag så åker jag iväg till min kära vän Essa och då kommer det förhoppningsvis bli mycket fotograferande. Vi får se om jag bloggar då men i alla fall efter den helgen kan ni förvänta er foton i alla fall. Ni får ha det bra sålänge!

Piano, that's what I have in my mind


Känner begär av att spela piano! Får väl helt enkelt gå upp och fixa fram lite toner och sånt på min lilla keyboard.

Hemma, efter en lyckad hopplektion men min fina Majsan. Jag vet att mina blogg arkiv har många hat-inlägg riktade mot henne. Men det är helt enkelt det första intrycket man får av henne! För JA, hon är tjurig i boxen men hon är världens bästa ändå! Inte bättre än Bacardi men nästan.
Matilda i gruppen ramlade av men satt upp direkt efter. Det var en hemsk duns när hon flög rakt in i väggen. USCH!

Julias place #4







Bilderna 1, 3 och 4 är på katten Skorpan. Nummer 2 är Smulan.
Tycker sista bilden är riktigt charmig på lille Skorpan som bara tittar på oss med ett öga öppet. Aw.

The way you move is like a full-on rainstorm, and I'm a house of cards


                       Canon EOS 350D - Canon EF-S 60mm f2.8 Macro USM - Textur: Fotad av mig

The way you move is like a full on rainstorm
And I'm a house of cards
You're the kind of reckless that's should sent me running
But I kind of know that I won't get far

And you stood there in front of me just
Close enough to touch
Close enough to hope you couldn't see
What I was thinking of

Drop everything now
Meet me in the pouring rain
Kiss me on the sidewalk
Take away the pain
Cause I see, sparks fly whenever you smile

Get me with those green eyes, baby
As the lights go down
Something that'll haunt me when you're not around
Cause I see, sparks fly whenever you smile

Taylor Swift är bäst! ♥

Liten, söt, trött Eddie







Dock för att Matildas katt är trött men brist på söthet är nog inget man kan säga om honom. Sötsötsötsöt!
Önskar att jag hade mera fotoinspration just nu. Men det har jag inte!
Just nu dunkas (i högtalarna): PARAMORE - Crushcrushcrush

Julias place #3







Ni trodde väl inte att Julia bara hade hundar? För förutom hundar har hon faktiskt 8 får, 5 påfåglar, ca 40 höns, 1 anka, 2 kaniner och 3 katter.

25 Unika besökare igår. Tackochbock! ♥

Every teardrop is a waterfall








Sitter och försöker komma på vilka bilder jag vill sätta upp i mitt rum, några av dem bilderna jag tog igår sätts nog upp. Är verkligen super nöjd med dem! Åh-åh, vill ha ett 50mm...

I skogen med Elin #2






Bara jag som märker att hon verkar gilla att titta åt höger. xd Nene, egentligen kollar hon in i Matildas kamera.

Att cykla i 20 minuter i stark och jobbig motvind efter en timmes idrottspass är nog inget jag skulle rekomendera för er som inte vill ha väldigt ont i benen. Aj!

I skogen med Elin #1








                Canon EOS 350D - Canon EF 50mm f/1.8 II - Vit reflexskärm - Matildas lillasyster Elin

8 år och en otroligt duktig modell, det är Matildas lillasyster det...

Super coola Matilda











Det är med denna tuffa brud jag har tillbringat största delen av min Lördag. Vi har inte träffats sedan hon slutade på friidrotten för ca tre år sedan men idag så hade vi bestämt en liten fototräff! Vi knallade runt på stan och gick runt till en massa fina ställen där vi fotade olika saker. Folk stirrade som om dem sett spöken vart vi än gick!
Sedan tog vi våra cyklar och cyklade hem till Matilda. Jag fotograferade hennes katter (precis som Matilda gör på bilden här över),  Eddie och Maja plus Matildas lilla syster Elin. Fick låna Matildas macrobjektiv (60mm) och även hennes 50mm. Känner att jag vill ha dem nu! Så sjukt bra objektiv. Fast såklart använde jag mitt egna 18-55mm lite också. Hoppas vi träffas snart igen, Matilda.
Mera bilder kan ni vara säkra på att få. ♥

Julias place #2







Utanför Julias hus fanns en liten söt sjö som jag tvingade Julia att vi skulle gå ner till. Och jag ska vara ärlig, landskaps fotografering är absolut inte min grej vanligtvis. Men jag har nog lyckats lite denna gång. Sofia, landskapfotograf. Nej, det klingar inte så bra...

Julias place #1








Bild 1: Nelson chillar i solen - Bild 2: Aslan kollar vad Max sysslar med - Bild 3: Nelson - Bild 4: Aslan - Bild 5: Trött Max (Julias ben i bakgrunden)

Gårdagen tillbringade jag i sällskap med Julia hemma hos dem. Dem bor på en stor gård ute på landet med MASSOR av djur. Riktigt min stil helt enkelt! Jag sprang runt som galen och tog kort på djuren samt gosade med dem. Och är man djurgalning så är man...
Mest fotade jag deras Rhodesian Ridgeback, Nelson, men även deras andra två hundar Aslan och Max. Aslan och Max är Kangaler vilket är en väldigt sällsynt ras. Nelson var som född till modell vilket inte Aslan och max var tyvärr, så fort man satte sig ner för att ta bilder på dem sprang dem fram till en och började antingen slicka en i ansiktet eller kameran. Det var i alla fall inga små hundar hon hade...

Man hinner inte sakna något innan det är borta





Det var familjedag på Fridas skola idag. Alltså min förra skola! Jag träffade och pratade med gamla klasskambrater, skrattade och sprang runt i skogen och hade det kul. Det var först när jag och Klara gick runt i skolan och mindes vart vi hade spelat upp våran teater, vart våra platser varit som jag bara inte kunde hålla mig. Jag började gråta när jag kom hem. Våran klass var bäst! Alla var så bra kompisar och vi hade alltid kul. En tråkig dag existerade inte i den världen! Den världen som nu känns så otroligt långt borta, nästan som en dröm. En underbar dröm! Det är hemskt att tänka att vi aldrig kommer sitta där i klassrummet igen, skratta, prata och bara ha kul varje dag. Och jag saknar dem alla något enormt! Inte bara en person, utan hela klassen. Vi är inget utan varandra. ♥

Nattvandring en kväll i september





Törstig?



Det hade regnat igår, och dropparna var kvar vid Marios bur. Och tydligen smakade det gamla regnvattnet väldigt gott?! Det ser i alla fall ut som det. Man kan bara se i HD om man går direkt till Youtube. Tyvärr är kameran jag filmar med ingen HD kamera så kvaliten är inte 100% även fast det är i HD. Enjoy!

Ser ni inte att det är en svan? Det är väl glasklart!




Eller ja, det kommer väl snart bli en svan. Förhoppningsvis! Hittade tipset på denna blogg så jag tänkte ta mig ann att göra en liten svan av papper. Har hunnit gjort 100 stycken av dem totalt 206 delarna man ska ha. Bara 100 kvar. xd

Du vet den där Mario



Mario har växt på sig lite, tycker ni inte? Kom på att jag inte hade så mycket info om honom här faktiskt.

Namn: Mario
Ras: Lejonhuvad dvärgvädur
Född: 19:e Mars 2011
Övrigt: Älskar att kela, är väldigt nyfiken och lekfull. Älskar sallad, gurka och knäckebröd. Och... han är rädd för gräsklipparen. 
Jaha, så vem var det som kom på namnet till honom då? Det var jag! :)

Cream cheese cupcakes med maräng




Du behöver:
Citronkaka med cream cheese
90 g rumsvarmt smör
90 g rumsvarmt cream cheese (a.k.a Philadelphia ost *dreggel*)
2 tsk finrivet citronskal (om du inte har eller vill ha citron kan du ha lite vanlijsocker istället)
150 g strösocker
2 ägg
125 g mjöl
½ tsk bakpulver
Maränger
3 äggvitor
165 g störsocker
1 msk Maizena majssträkelse
1 tsk vitvinvinäger
½ tsk vaniljsocker
Garnering
 3 dl vispgrädde + bär/frukt

Gör så här:
Först bakar du marängerna.
Sätt ungen på 120 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper och måla små cirklar på pappret. Använd formarna till kakorna som mall. Vispa äggvitorna med elvisp till mjuka toppar. Häll i lite av sockret i taget, ungefär en matsked i taget. Vispa tills sockret smällt mellan varje gång. Häll i majsstärkelsen, vaniljsockret och vinägerna och vispa. Dela upp dem i cirklarna du gjort på bakplåtspappret och gör även en fördjupning i mitten av varje maräng. Grädda dem i ungen i 45 minuter Låt svalna.
Sen kakorna.
Ställ ungen på 180 grader. Vispa smör, citronskal, cream cheese, socker och ägg med elvisp. Tillsätt mjöl och bakpulver och vispa sakta. Dela upp smeten i formar på en plåt och låt dem stå i ungen i 20 minuter för små formar, 25 för mellan stora formar och 30 minuter för stora formar. Låt dem sedan svalna.
Lägg lite vispad grädde på varje kaka som "limm" för att marängen ska fasta. På marängen har du på ännu lite mer grädde och tar sedan frukten/bären. KLART! ♥ Lycka till...

Liten groda, högt gräs





Medan Frida och Wilma roade sig med att hoppa studsmatta låg jag nere i gräset och tog massa kort på en liten söt groda. Fattar inte hur grodor kan lyckas ta sig fram i gräs som är säkert fem gånger så högt som de själva, men ja. Dem lyckas, det gör dem.

En liten blomma och kritik



Fick helt plötsligt lust att bara sätta mig ner och rita någonting så detta är vad jag har åstakommit denna morgon. Att göra detta klockan åtta på morgonen är nog lite värt en applåd! xd Inte så avancerat och så men...



svar: Tack för kritiken men jag tror du får tänka efter hur du använder dig av kritik i fortsättningen. :) Du har missuppfattat hela grejen med min blogg, tror jag också. Detta är en FOTOblogg, det är till för att lägga ut foton. Jag vet inte vad du hade förväntat dig. Jag tror inte att jag är bäst och vacker, där har du missuppfattat ännu en sak. Det är min humor! Jag använder mig mycket av min humor på min blogg och kan t.ex skriva att "jag är så vacker på bild", då menar jag inte det. Om jag säger att jag är bäst, menar jag inte med att vara egoistisk eller så. Jag tänker absolut inte tvinga dig att gilla min blogg, du får absolut ha din egen åsikt. Men om det nu är så att min blogg är så tråkig: läs den inte! Så enkelt var det.
/Sofia.

Jag vill bo i en svamp, annars får jag kramp






Canon EOS 350D - Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS - Svampar i trädgården - Super cool fotograf

Saker jag kommit fram till idag




- Att Malva är en kines
- Att jag har gjort klart det i spanskan som skulle vara klart tills nästa vecka
- Att det finns en för gammal kartbok på skolan där alla länder inte finns med
- Att man måste åka buss hem om ens kedja på cykeln har hoppat
- Att det inte funkar att låsa upp (eller i detta fallet; tro att man låser upp fast det egentligen redan är upplåst) med sin cykel-nyckel på ytterdörren
-  Att jag blev inte vald till Elevrådsrepresentant (woho)
- Att jag tydligen är 'demokratisk' xd
- Att jag har nått 3000 besökare enligt Easycounter! Thank you alot!

Ojojoj, vilket liv jag har. ♥

Om

Min profilbild